A portfolio.hu múlt heti cikkében egy tökéletes példájával találkozhatunk a külföldön elérhető magyar sikereknek.

A LogMeIn (magyarul kb. léptess-be) magyarországi garázscégként indult, de ma már a legnagyobb amerikai elektronikus tőzsdén, a Nasdaqon jegyzik, ugyanott ahol a Microsoftot, a Yahoo-t vagy a Google-t. Bár a központ ma már Amerikába került, a szoftverek fejlesztését továbbra is Magyarországon végzik, jelentős lökést adva ezzel a hazai gazdasági életnek és a fejlődéshez nélkülözhetetlen kutatás-fejlesztésnek.

Ha nem vagy nagyon járatos a számítástechnika sokszor speciális területeiben, akkor világcég létére talán sosem hallottál még róluk. Olyan termékeket fejlesztenek, amivel bármilyen számítógépet el lehet érni távolról, akár egy mobiltelefonról is. Habár ez elég szakmainak és szűk kört érintő témának tűnhet, itt nagyon markánsan bejön az, hogy mekkora lehetőségeket is rejt magában a világpiac a hazai méretekhez képest. A LogMeInnek ma már 125 millió felhasználója van, a piaci értéke pedig kb. 850 millió dollár – ez mai áron számolva kb. 192 milliárd Forint! Vajon elképzelhetők ekkora számok a magyar gazdaságban?

A LogMeInnek persze már nincs szüksége a mi webolal fordító szolgáltatásunkra, hiszen a logmein.com jelenleg tizenkét nyelven érhető el.

A te weboldalad hány nyelven érhető el? Itt találsz komplett csomag árakat a honlapod fordításához.

Forrás: portfolio.hu és Yahoo! Finance
Kép: Svilen Milev